Skip to Main Content

Mendeley: Literatuurlijst

Een handleiding van het referentie programma Mendeley. Je vindt hier wat Mendeley is, hoe je het installeert en hoe het programma werkt.

Literatuurlijst

In je document neem je ook een literatuurlijst op. Deze voeg je toe aan het einde van het document. In deze lijst staan al je gebruikte bronnen op alfabetische volgorde van auteur.

Het maakt niet uit of je de literatuurlijst al in je document toevoegt als je nog bezig bent met referenties toevoegen, of dat je dit pas op het einde doet. De lijst voegt automatisch een nieuw toegevoegde bron toe en zet deze op de juiste plaats in je literatuurlijst.

Let op, check altijd in welke citatiestijl je je bronnen en literatuurlijst hebt staan. De informatie specialisten van jouw hogeschool raden aan om de APA stijl te gebruiken. Deze stijl kun je kiezen bij 'Citation Style'. Daar kun je ook de taal instellen, kies de taal waarin je document is opgesteld.

Ook is het belangrijk je te realiseren dat jij zelf altijd eindverantwoordelijk bent voor een correcte literatuurlijst! Check de literatuurlijst die door Mendeley is gegenereerd dus altijd ook nog zelf.

Het toevoegen van een literatuurlijst

Het toevoegen van de literatuurlijst is eenvoudig. 

  1. Open Mendeley Cite via Word - Verwijzingen - Mendeley Cite
  2. Zorg dat de cursor op de juiste plek in het document staat. De lijst wordt toegevoegd daar waar de cursor staat.
  3. Voeg de literatuurlijst toe via More - Insert Bibliography
  4. De literatuurlijst is toegevoegd in je document